// Proiect
Proiectul ROSECAN
„Inițiativa comună România – Serbia împotriva cancerului în regiunea transfrontalieră: îmbunătățirea diagnosticului și tratamentului tumorilor maligne” – ROSECAN
Durata proiectului
42 luni(+ prelungire10 luni)
Contract
93360/28.07.2017
Parteneri
Spitalul General Požarevac
Ministerul Sănătății –Republica Serbia
OncoGen-Spitalul Clinic Județean de Urgență “Pius Brânzeu” Timișoara
Spitalul Județean de Urgență Reșița
Detalii proiect
Sumarul proiectului
Centrul de Terapii Genice și Celulare în Tratamentul Cancerului – OncoGen implementează proiectul strategic “ Inițiativa comună România-Serbia împotriva cancerului în regiunea transfrontalieră: îmbunătățirea diagnosticului și tratamentului tumorilor maligne – ROSECAN”, finanțat prin Programul Interreg-IPA CBC România – Serbia.
Obiective
Obiectivul proiectului ROSECAN este acela de a dezvolta oncologia în regiune printr-o infrastructură modernă și eficientă, cu scopul de a asigura accesul pacienților la servicii de înaltă calitate pentru diagnosticul și tratamentul cancerului.
Proiectul este coordonat de Spitalul General Požarevac, iar partenerii sunt Ministerul Sănătății din Republica Serbia, Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” – OncoGen Timișoara și Spitalul de Urgență Reșița.
Proiectul are o durată de 42 de luni și un buget de 12 milioane €, din care 3 milioane € sunt alocați Centrului OncoGen, contribuția instituției reprezentând 2% din valoarea finanțării.
Mai multe informații despre proiect sunt disponibile la adresa: www.rosecan.rs/home.html
Centrul OncoGen a achiziționat prin acest proiect echipamente medicale și IT în valoare de 2.3 milioane și dezvoltă o platformă software specializată care va fi disponibilă medicilor din Serbia și România și care va permite schimbul rapid de informații între aceștia în vederea stabilirii diagnosticului și tratamentului pacienților oncologici.
La OncoGen, se va utiliza tehnologia next-generation sequencing (NGS) pentru screening, prevenție și orientare terapeutică în cancer.
Un obiectiv principal este acela de a elabora o strategie bazată pe diagnostic molecular pentru pacienții cu cancer, ceea ce va ajuta oncologii să ia decizii terapeutice îmbunătățite și mai eficace pentru pacienții cu tumori solide. În cele din urmă, pacienții vor beneficia de diagnostic molecular de precizie și acces la trialurile clinice în desfășurare.