Participarea voluntarilor OncoGen Young Researchers la Congresul Internațional Medis
Departamentul OncoGen Young Researchers constituie un context educațional în care elevii de liceu și studenții au posibilitatea de a se forma în domeniul cercetării biomedicale și de a beneficia de sprijinul cercetătorilor cu experiență din cadrul Centrului de Terapii Genice și Celulare în Tratamentul Cancerului – Centrul de excelență OncoGen pentru dezvoltarea de proiecte de cercetare ce se pot concluziona prin redactarea și publicarea de articole știintifice și participarea la congrese și competiții.
In luna aprilie, echipa OncoGen Young Researchers a participat, sub coordonarea doamnei Conf. Univ. Dr. Florina Bojin la Congresul International Medis organizat la Timisoara.
In cadrul congresului, membrii echipei OYR au prezentat noua proiecte, fiecare tratand teme de cercetare fundamentala din domeniile imunologiei si biologiei celulare si moleculare. Proiectele de cercetare au fost realizate cu sprijinul cercetatorilor Centrului OncoGen Asist. Univ. Dr. Oana Gavriliuc si Asist. Univ. Drd. Alex Tirziu.
În urma participării la congres, membrii echipei OYR au câștigat toate cele trei premii aferente secțiunii de prezentări orale după cum urmează:
- Locul 1 a fost obținut de Sergiu Micorici, student în anul 3, cu proiectul „In Vitro Evaluation of Cyototoxic Effect of CAR-NK Cells-Derived Exosomes”;
- Locul 2 a fost obținut de Adelina Miron, studentă în anul 6 cu proiectul „In Vivo Behavior of 3D Bioprinted Tumor Tissue Models”;
- Locul 3 a fost obținut de Luț Cristina, studentă în anul 5 cu proiectul „CAR-Expressing Immune Cells in Solid Tumors Immunotherapies”.
Din echipa OYR, au mai participat la acest congres: Diana Poenaru și Pop Ana-Maria, studente în anul 2; David Molnar-Popa, student în anul 3; Cojocaru Diana și Crăciun Andrei, studenți în anul 4 și Oancea Maria, studentă în anul 5.
Colectivul OYR continuă activitățile de cercetare sub atenta îndrumare și coordonare a cercetătorilor Centrului OncoGen, ce urmăresc atât formarea și dezvoltarea profesională a studenților pasionați, cât și potențialul impact științific pe care îl pot avea experimentele desfășurate.