Membrii OncoGen Young Researchers se întorc cu premii de la conferința jRoMedINF
Text adapdat dupa postarea UVT la acest link.
Universitatea de Vest din Timisoara are placerea de a anunța organizarea și găzduirea Conferinței Inaugurale Junior RoMedINF, în perioada 13-14 mai 2024, împreună cu Societatea Română de Informatică Medicală (SRIM) și în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara și Universitatea Politehnică din Timișoara.
Această conferință se adresează tinerilor cercetători (studenți, masteranzi și doctoranzi) și se desfășoară în format hibrid la sediul Institutului de Cercetări Avansate de Mediu (ICAM) al Universității de Vest din Timișoara. Evenimentul face parte din programul dezvoltator Luna Verde la UVT, evidențiind accentul conferinței pe inovația în cadrul ecosistemelor de sănătate.
„Universitatea de Vest din Timișoara susține cu fermitate formarea următoarei generații de lideri în domeniul sănătății digitale. Prin găzduirea Conferinței RoMedINF Junior, dorim să oferim o platformă pentru studenții de la licență, masterat și doctorat pentru a-și prezenta ideile și cercetările pe tema Ecosisteme digitale în domeniul sănătății: Ipoteze, metode și aplicații” – declară lect. univ. dr. Sebastian Ștefănigă, Prodecan la Facultatea de Matematică și Informatică.
Evenimentul se aliniază în mod coerent cu angajamentul Universității de Vest din Timișoara de a stimula inovarea. Studenții care activează în domeniul informaticii medicale, IT-ului medical, sănătății digitale, statisticii medicale și analizei de date sunt încurajați să își prezinte lucrările finale de cercetare, stadiul cercetărilor în curs sau idei inovatoare în domeniul sănătății digitale.
Conferința RoMedINF Junior oferă un mediu favorabil și atractiv pentru studenți, oferindu-le oportunități și un cadru consolidat pentru a-și prezenta cercetările unui public mai larg, pentru a interacționa cu colegii și cadrele didactice din diferite instituții, pentru a primi și a oferi feedback constructiv , pentru a interacționa cu experți din diferite domenii și pentru a face networking cu experți sau colegi din domenii conexe.
Universitatea de Vest din Timișoara, împreună cu SRIM și instituțiile partenere, așteaptă cu nerăbdare să întâmpine viitorii cercetători în domeniul informaticii medicale și al sănătății digitale și să stimuleze discuții și colaborări valoroase în cadrul primei Conferințe RoMedINF Junior.
În cadrul acestei conferințe, au participat și membri ai organizației OncoGen Young Researchers din cadrul Centrului OncoGen, Raul Rădulescu având prezentarea „Personalised Rehabilitation Programmes: Tailoring Recovery Through Artificial Intelligence”, Alexadra Almășan cu prezentarea „Computational Study of the Effects of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons on Human Health and the Environment” și Claudiu Spiescu și Bogdan Barbu cu prezentarea lor despre aplicația Aidlink.
Claudiu și Bogdan au fost câstigătorii premiului INNOVATIVE ENTREPRENOURSHIP pentru prezentarea aplicației.
Aplicația a fost creată cu sprijinul conf. dr. Corina Vernic, coordonatorul de Bioinformatică al Asociației OncoGen.
Raul Rădulescu a prezentat conceptul său pentru o aplicație de reabilitare personalizată asistată de inteligența artificială; autor Raul RĂDULESCU.
Alexandra Almășan a prezentat despre articolul în legătură cu Efectele hidrocarburilor aromatice policiclice asupra sănătații umane si a mediului; autori: Alexandra-Loredana ALMĂŞAN, Corina VERNIC, Speranţa AVRAM.