Hub biotehnologii

Domenii de interes/ Nișe potențiale

Metode și algoritmi de diagnostc de precizie

În Oncogen a fost optimizată metodologia de analiză a probelor biologice în vederea realizării unui diagnostic molecular de precizie care să permită recomandări terapeutice personalizate. Metodele pot fi aplicabile atât în boala canceroasă cât și în alte boli netransmisibile, de exemplu alergiile.

Tratamente inovative

Considerăm că există potențial local de dezvoltare a unor tratamente inovative atât pentru unele boli degenerative, dar de asemenea și pentru cancer, boli alergice, boli infecțioase.
Cele mai accesibile variante terapeutice ar fi reprezentate de terapiile celulare, inclusiv bazate pe generarea unor celule modificate genetic, precum și imunoterapiile bazate pe administrarea de peptide sintetice.

Tehnologii emergente în IT medical

În cadrul Hub-ului pentru Biotehnologii medicale avansate si Medicină translațională se va sprijini dezvoltarea sectorului de bioinformatică pentru designul in silico de peptide sintetice și ulterior producția acestor peptide care să fie utilizate pentru dezvoltarea de imunoterapii cu aplicabilitate în tratamentul bolilor non-comunicabile (cancer, boli alergice) și al bolilor infecțioase.