Despre OncoGen

Despre OncoGen

Primul centru de cercetare din România și Europa de Est dotat cu echipamente de  ultimă generație pentru cercetarea de bază și aplicativă în domeniul terapiilor genice. Cu o suprafață totală de 3000 m2, centrul are facilități de cercetare fundamentală și aplicativă, inclusiv 15 compartimente și laboratoare dotate cu echipamente de înaltă performanță.

Construcția și dotarea Centrului de Terapii Genice și Celulare în Tratamentul Cancerului – OncoGen a avut loc în perioada 2010 – 2015, pe baza finanțării prin Programul Operațional Sectorial „Creșterea Competitivității Economice”, Axa prioritară 2: Competitivitate prin cercetare, dezvoltare economică și inovare, Operațiunea 2.2.1. Proiectul a fost coordonat de Prof. Dr. Virgil Păunescu. Valoarea totală a proiectului a fost de 54.389.610 RON, din care costuri eligibile 44.000.000 lei, respectiv 38.909.200 lei din Fondul European de Dezvoltare Regională și 5.090.800 lei de la bugetul național. Centrul a fost prevăzut cu toate facilitățile și fluxurile tehnologice pentru cercetarea de vârf, având facilități de cercetare fundamentală și aplicativă pentru medicina translațională, inclusiv o unitate GMP (cu 2 camere albe și o cameră BSL2), o bancă de celule și țesuturi si o biobază.

OncoGen este primul centru de terapii genice din România, dedicat cercetării în domenii conexe  specialităților clinice din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Pius Brînzeu” Timișoara:

  • Terapii avansate in cancer
  • Medicină regenerativă
  • Sănătate și factori de mediu
  • Imunoterapii

Contact

Spitalul Clinic Județean de Urgență “Pius Brînzeu”
bd. Liviu Rebreanu, nr. 156
300723 Timișoara, Romania
info@oncogen.ro

© OncoGen Research Centre. 2019-2020. Toate drepturile rezervate. Website de Ecuson Studio