Știri și evenimente

Comunicat de presă – Asthmathon 2022

Centrul de Terapii Genice și Celulare în Tratamentul Cancerului – OncoGen, Asociația OncoGen și partenerii organizează, în zilele de 14 – 15 mai a.c., la sediul OncoGen Timișoara, un eveniment inedit: prima ediție Asthmathon, sub egida Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică (SRAIC).

Asthmathon by OncoGen este un concept inovator, adresat tinerilor (elevi de liceu și studenți), care își propune să valorifice potențialul creativ al acestora în scopul identificării de soluții ingenioase, menite să îmbunătățească prin diverse mijloace (tehnice, științifice, sociale etc.) calitatea vieții pacientului alergic/astmatic și să contribuie la creșterea gradului de informare și conștientizare a publicului larg cu privire la cauzele și implicațiile astmului alergic. 

Maratonul Asthmathon va începe sâmbătă (14 mai), ora 12.00, și se va întinde pe durata a 30 de ore. 

În deschiderea evenimentului vor vorbi Prof. Univ. Dr. Virgil Păunescu, coordonator OncoGen și vicepreședinte al Academiei de Științe Medicale, Prof. Univ. Dr. Carmen Bunu, președinte al Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică (SRAIC), Radu Ticiu, fondator al BioCoderDojo și coordonator de proiecte Asociația One Source, Sergiu Micorici, președinte Young Researchers din cadrul Asociației OncoGen .

La maratonul organizat de OncoGen s-au înscris peste 30 de tineri, elevi și studenți la licee și universități timișorene, ale căror idei și propuneri vor fi supuse jurizării și vor fi recompensate cu premii la finalul competiției.

Vor onora cu prezența și vor adresa mesaje de susținere tinerilor participanți reprezentanți ai autorităților publice locale și județene, parlamentari, reprezentanți ai conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență “Pius Brânzeu” Timișoara, ai universităților timișorene și mediului de afaceri local.  

Adresăm mulțumiri, pe această cale, Asociației OncoGen și sponsorului principal – Top Diagnostics SRL și partenerilor: Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Facultatea de Agricultură din cadrul USAMVB Timișoara, Asociația One Source, BioCoderDojo Timișoara, Bio Mentor Hub și Asociația Medicilor ORL-iști din Banat, care au sprijinit cu generozitate, dăruire și implicare acest efort de punere în valoare a energiei, creativității și spiritului îndrăzneț și inovator caracteristice generației tinere. 

“Ne bucurăm să putem găzdui aici, la OncoGen, un astfel de maraton al creativității și inovării. Este un mesaj de susținere și încurajare pe care, și în felul acesta, căutăm să îl transmitem tinerilor. Mesajul nostru este că e important să crezi în tine, să îndrăznești și să lupți pentru propriile convingeri și idei. Este ceea ce facem, de fapt, și noi, aici, la Centrul OncoGen, și ceea ce vom continua să facem și de acum încolo. Generația celor tineri trebuie educată și încurajată în sensul de a crede în propriul potențial, iar ideile lor proaspete, munca lor, îndrăzneala lor trebuie susținute, pentru că numai de la o generație verticală, capabilă și încrezătoare putem obține rezultate notabile. Acesta este mesajul pe care OncoGen vrea să îl transmită prin organizarea acestui maraton creativ și acesta e spiritul pe care noi înțelegem să îl susținem la modul cel mai concret cu putință, nu doar prin declarații de intenție”, a precizat, referindu-se la obiectivele Asthmathon by OncoGen, Prof. Univ. Dr. Virgil Păunescu, coordonatorul  Centrul de Terapii Genice și Celulare în Tratamentul Cancerului OncoGen.

Prof. Univ. Dr. Virgil Păunescu

Prof. Univ. Dr. Virgil Păunescu

Coordonator OncoGen

Sergiu Micorici

Sergiu Micorici

Președinte Young Researchers - Asociația OncoGen

Persoană de contact din partea organizatorilor:
Tel.: 0771/458 701
E-mail: sergiu.micorici@oncogen.ro