Știri și evenimente

Asthmathon 2022

Astmul și rinita alergică sunt două afecțiuni a căror prevalență este în continuă creștere la nivel mondial. Statisticile europene arată că unul din patru cetățeni este alergic și se preconizează că numărul acestora se va dubla în următorii zece ani. În acest context, ține de fiecare dintre noi să contribuim la schimbarea acestor statistici îngrijorătoare.

Asthmathon by OncoGen este un concept adresat tinerilor (elevi de liceu și studenți) cu potențial creativ, în scopul identificării de soluții ingenioase, care își propun să îmbunătățească prin diverse mijloace (tehnice, științifice, sociale etc.) calitatea vieții pacientului alergic/astmatic, precum și gradul de informare și conștientizare a publicului larg cu privire la cauzele și implicațiile astmului alergic. 

Prima ediție Asthmaton 2022 propune un eveniment cu durata de 30 de ore, care va avea loc la Centrul de Cercetări OncoGen, în perioada 14 – 15 mai 2022. Participarea la acest eveniment va presupune lucrul în echipe de 3 – 5 participanți pentru realizarea unui concept/prototip care poate include: metode de identificare a unor alergeni comuni în diverse medii, aplicații mobile care să faciliteze relația medic – pacient și diagnosticarea simptomelor astmului/alergiilor prin chestionare de tip ACT, drone specializate pentru identificarea de zone pe care cresc diferite plante cauzatoare de reacții alergice și altele asemenea. 

Înscrierea se poate face atât sub formă de echipă cât și individual, pe baza completării unui formular. Pentru echipele deja formate, acesta va trebui să fie completat de către reprezentantul echipei. Pe lângă înregistrarea echipelor, toți participanții vor completa și un formular individual. Pentru cei care nu fac parte dintr-o echipă, organizatorii pot integra participanții în echipe deja formate pe baza competențelor trecute în formular.

Menționăm că există posibilitatea ca evenimentul nostru să nu poată acomoda toate echipele sau participanții înscriși. În această situație, selecția echipelor se va face pe baza ideii pe care o propun, de către o echipă de specialiști din comitetul de organizare. În cazul participanților care nu au o echipă, selecția se va face pe baza competențelor deținute.

Vă așteptăm cu drag să faceți parte din povestea Asthmathon 2022!

 

FORMULARE DE ÎNSCRIERE:

Înscriere echipehttps://forms.gle/4QiZ5h2dRznpdjvu6

Înscriere individuală participanțihttps://forms.gle/tMV627HGJjJPzrWt9

În cazul în care întâmpinați probleme la înregistrare sau aveți neclarități în ceea ce privește înscrierea, vă încurajăm să ne contactați la adresa de email: asthmathon@oncogen.ro